Till minne av Olivia

Vi planerar vår dotters begravning. Det känns överhuvudtaget inte verkligt. Som om det är någon annan som planerar, som har tagit över min hjärna. Någon annan som orkar skriva ihop en dödsannons. Som orkar välja sånger och psalmer och gravplats och fika till minnesstunden. Och dekorering vid kistan.

För hur är det möjligt, att planera sin egen dotters begravning?

Ibland får bara tanken på att Olivia är död mig att vilja kräkas. Ibland känner jag att hela kroppen domnar bort och hjärnan stänger ner. Jag blir tom och tung.

Alla omtänksamma gester, blommor, presenter och vackra kort med deltagande i vår sorg hjälper oss ändå att klara av stunden. Stort tack till alla er som bryr er om vår lilla familj. Det betyder mycket att fler än vi känner att Olivias alldeles för korta liv har gjort skillnad. Har betydelse.

För oss har hon förändrat för alltid.

Som förälder bär man med sig sitt barn vart man än går. I hjärtat, i tanken. Var än barnet är finns det alltid nära. Och även om Olivia inte längre finns kvar hos oss på jorden känner vi oss som föräldrar. Mamma och pappa till ett osynligt barn.

Som mamma blir barnet även en del av kroppen. Och saknaden av ett barn som inte längre går att hålla om blir fysisk. Hela kroppen gråter. Sörjer den närhet som barnet födde. Den närhet som kroppen innan barnet aldrig hade upplevt. Men som nu när Olivia har funnits, liksom inte går att backa ifrån.

Till er som tänker på Olivia och som bryr er om oss; kom gärna och dela vår sorg den 13 november kl 14.00 i Täby Kyrka. Kom och ta avsked av en fantastisk liten tjej som förändrat oss för alltid. Och som kanske också har fått er att tänka lite annorlunda kring livet.

Istället för blommor; tänk gärna på Lilla Erstagården där vi fick mycket hjälp under hela Olivias sjukdomstid. Speciellt gillade sparven upplevelserummet där hon kunde titta på olika ljusspel, lyssna på musik och känna den genom vibrationer i sängen. Om ni väljer att lämna en minnesgåva i Olivias namn blir den öronmärkt för ett upplevelserum på nya Lilla Erstagården som kommer att stå klart 2015.

Det lättaste alternativet är att använda denna länk: Minnesgåva

Där fyller ni i Olivias för- och efternamn och vem gåvan är från. I hälsningsrutan skriver ni, om ni vill, en hälsning.

Det går även att använda deras 90-konto: pg 90 00 54-8 och märka inbetalningen med ”Minnesgåva Olivia Ellenius”. Även pengar som kommer in den vägen öronmärks för upplevelserummet.

2 reaktioner på ”Till minne av Olivia

  1. Du är så otroligt bra på att skriva ner dina känslor Alexandra. Jag känner så för er och blir så rörd när jag läser hur du känner. Lilla Olivia kommer som du skriver alltid finnas med er och jag tänker ofta på henne och er och påminner mig om att man inte ska ta något för givet. All energi och styrka till er. Kramar!

    Gilla

  2. God Jul Olivia ❤️ tänker så ofta på dig och hoppas du har det bra uppe hos änglarna och slipper all smärta! Stor Kram till Er Alexandra & Tobias

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s