Farväl vår älskade sparv

DSC00587

Igår kl 21.31 valde du vår älskade dotter att lämna jorden. Efter 9 månader och 7 dagar orkade kroppen inte längre.

I förlamande sorg är vi ändå tacksamma för att dina sista timmar i livet blev utan smärta och utan oro.

Redan igår morse signalerade du att det inte var långt kvar. Så vi ställde in alla besök. Satt oavbrutet med dig i famnen eller låg bredvid dig i sängen hela dagen. Kropp mot kropp, aldrig ensam.

När stunden väl kom var du i mammas famn, dansade tillsammans så som vi gjort så många gånger. Så som vi älskade. Pappa var också i rummet och när hjärtat slog en sista gång var vi alla tre samlade.

En sista familjekram.

Ett sista farväl.

Vi älskar dig för alltid.

24 reaktioner på ”Farväl vår älskade sparv

 1. Sänder mina varmaste kondoleanser.

  Vilken värme och styrka ni har som på ett så välskrivet sätt delat med er denna tunga resa.

  Gilla

 2. Jag beklagar❤️ Tänker så mycket på er! Ni är så starka och du skriver så fint. Älskade lilla Olivia, nu har hon inte ont💕

  Gilla

 3. Ni visar en sådan otrolig styrka i allt det här svåra!
  Är så glad att ha fått träffa er fina dotter.
  Kan inte göra annat än att beklaga den sorg ni nu har.

  Vila i frid Olivia!

  Gilla

 4. Åh vad jag tänker på er å önskar er all styrka och kärlek. Ni finns i våra tankar dagligen. Å lilla Olivia kommer jag alltid minnas. Vill ni så vet ni var vi finns.

  Gilla

 5. Vi har också tänt ett ljus för dig älskade lilla fina Olivia och er Alexandra & Tobias 💜 Vila i frid Olivia, hoppas du kommit till en varm och vacker plats där du slipper smärta. Massor med kärlek och kramar till er 💕💕💕💕💕

  Gilla

 6. Fina lilla Olivia,
  I dag, precis som igår har vi tända ljus här hemma för dig, din mamma och din pappa. Alla våra tankar går till er och i stillhet försöker vi reflektera och ta in det helt ofattbara.

  I går satt jag i soffan med mina två små barn. Elin och Anton heter de. De frågar ofta hur du mår och du undrar hur man kan bli så sjuk att det inte finns någon bra medicin som kan bota dig. Jag försöker förklara men jag ser på dem att det inte riktigt går in – de kan inte riktigt förstå och jag inser själv att jag inte heller kan förstå. Det går faktiskt inte och det gör så ont, så ont att konstatera att du aldrig fick chanson I det här livet. Den chans jag och mina barn fått.

  Vi hann aldrig lära känna dig Olivia. Ändå har du lärt oss något trots att du bara blev 9 månader och 7 dagar gammal. Du har get oss ett nytt livsperspektiv och fått oss att inse hur tacksamma vi skall vara som är friska, starka nog att klara oss här i världen och hur otroligt glada vi skall vara som har varandra varje dag när vi vaknar upp och när vi kommer hem efter arbetet eller efter skolan.
  Hur konstigt det än må låta för dig som har kämpat varje sekund i hela ditt liv så tar vi andra många saker för givet och vi surar och gnäller över en massa små struntsaker i vardagen och på jobbet. Här om dagen gnällde vi här hemma på att det satt fast ett tuggummi i soffan. Lille Anton hade kaksmulor i sängen när han skulle somna och vara jättearg på sin syster och på jobbet, där var någon irriterad för att diskmaskinen inte vara utplockad fast vi har rutiner för det.

  Ja, så kan det vara ibland. Jag hoppas att du fortsätter att lära oss och att ge oss perspektiv i våra liv, för det kunde du! Det och att du inte längre har ont, är nog det enda positiva jag kan se med det som drabbat din familj och oss som står er nära.

  Kram och farväl fina Olivia

  Gilla

 7. Alexandra m.fam.
  Jag har följt er långa och svåra kamp och mina tankar är hos dig och din familj! Livet kan vara så fruktansvärt orättvist!
  Kramar Suzanne Nordlind

  Gilla

 8. Beklagar sorgen Alexandra!
  Du delar så fint med oss om din unika sista stund med Olivia!!
  Olivia, en fin ängel som kommer att vaka över dig för alltid!
  Kram

  Gilla

 9. An angel, in the book of life, wrote down your babysbirth.
  And whispered when she closed the book: To beatiful for earth…….
  Må ni finna styrka.
  Sonja.L.

  Gilla

 10. Mina tankar finns hos er och lilla Olivia 💜
  Det går aldrig att på något sätt förstå när något så hemskt händer. Det går heller aldrig att finna något gott i detta. Jag är så otroligt tacksam Alexandra att du delat med er av er vardag och tid med er fina tjej 💜 Så fint och starkt!

  Sov gott du lilla sparv 🌸

  Gilla

 11. Åh Alexandra, jag är så ledsen för er skull. Jag har tänkt mycket på er men inte hittat orden. Det är så otroligt sorgligt och orättvist.
  Jag läste en kommentar ovan om att man får perspektiv på saker och ting och så är det verkligen.
  Ikväll tänder vi ett ljus för er lilla Olivia.
  Kramar

  Gilla

 12. Alexandra och Tobias,
  det som inte får hända har hänt och det finns inga ord till tröst. Det är så oerhört tungt att få höra att er fina lilla dotter inte ska få vara med er längre. Tittar ofta upp mot ert fina hus och tänker och undrar hur ni har det. Ikväll tänder vi ljus för er och er lilla ängel Olivia.
  Många tankar och kramar till er från.
  Sara o Patrick

  Gilla

 13. Olivia, du kom till världen med den vita vintern och ett nytt år.
  Ljuset och våren nalkades och grönskan slog äntligen ut.
  Sommaren kom och gav dig varma, soliga dagar.
  När hösten färgat löven gula och röda flög du med fåglarna mot en ny värld. Kanske den världen heter Nangiyala, med blommande äppelträd?
  Jag önskar dig all frid och vila och kanske vi möts en dag?
  Då ska jag berätta för dig om din underbara familj som tog så väl hand om dig, som älskar dig och som saknar dig så outhärdligt!
  Du finns i mitt och allas hjärtan.
  /Anna

  Gilla

 14. Så overkligt det som hänt och så onaturligt att planera sitt lilla barns begravning. Känner med er i er oändliga sorg och saknad, självklart är ni alltid föräldrar till Olivia var hon än befinner sig. Tomheten efter henne måste vara olidlig. Olivia hade verkligen tur som kom till er, hon kunde inte haft bättre föräldrar under sin korta tid här på jorden.
  Vi är tacksamma att få komma och var med och dela er sorg och minnet av Olivia. Tänker på er så mycket.
  //Sara

  Gilla

 15. Jag känner inte er, och jag förstår inte er smärta. Ingen kan förstå hur det känns att förlora ett barn förrän man gjort det.
  Vilka underbara föräldrar ni är, vilken underbar och kärleksfull tid ni gav er dotter på denna jord.

  Du skriver fantastiskt fint, det ger din dotter och hela situationen en sorts rättvisa.
  Kanske skulle du skriva en bok för att bearbeta din sorg, du är en underbar författare.

  Må ni finna frid, och leva med övertygelsen om att ni gav henne allt och lite till.
  Styrka till er!

  Gilla

 16. Jag ramlade över denna sida och beklagar er sorg och förlust . Min yngsta dotter gick bort i samma vidriga sjukdom i mars 2018, 9,5 månader gammal. 💔 Jag hoppas världen prioriterar forskningen kring dessa barn så så få barn och familjer som bara är möjligt slipper drabbas av detta hemska öde. 😔

  Kramar /Lina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s